Liefde is Alles

Altijd weer is zij het onderwerp van talloze liedjes, boeken, films en kunstwerken. En nu is er dan ook een speciale glossy over die mysterieuze kracht in ons leven: de liefde.

Wij willen met Ik ook van jou de liefde vieren.Omdat het zo bijzonder is dat wij van een ander kunnen houden. Omdat de liefde ons zoveel geeft en ons altijd weer verrast. Liefde is alles. ‘Liefde is leven,’ zei Gandhi al.

En toch: onze agenda’s zitten vol, we zijn druk met van alles en nog wat. En door al het werken, je sociale verplichtingen of het runnen van je gezin, kun je zomaar het allermooiste vergeten. Of je besteedt er onbedoeld zo weinig tijd aan dat de liefde op een dag niet meer is wat zij ooit was…  

Wij hopen dat je met dit blad even stil staat bij de liefde. Zodat je haar koestert en viert. Omdat ze zo’n bijzondere kracht in je leven is. ‘Liefde is een dans die je kunt leren,’ zegt Sue Johnson. ‘Liefde houdt je gezond,’ ontdekte professor Esther Kluwer. ‘Liefde is verbinding zoeken,’ is de ervaring van Kees en Lieselotte, die in dit blad openhartig vertellen over hun relatietherapie. ‘Liefde is gunnen,’ zegt Corine Koole, en zij kan het weten na duizend gesprekken.  

Je hebt met Ik ook van jou echt een cadeautje voor jezelf én de ander in handen. Pak het uit, laat de liefde groeien en bloeien en vier met ons mee!

Met liefde gemaakt!

Peter van Dijk
hoofdredacteur Ik ook van jou